You are reading the archives for juli 2010.

Miljövänliga träleksaker

  • Posted by on juli 25, 2010 at 10:27 f m

Klossar av gummiträ, träleksaker från Ekokul

Träleksaker behöver inte vara de allra bästa leksaker du kan tänka dig. Det är viktigt att träet inte kommer från skogar som skövlas, och många av våra klassiska svenska träleksaker tillverkas numera i Kina, under dåliga arbetsförhållanden för de anställda.

Hos Ekokul hittar du miljövänliga och rättvist handlade träleksaker. Som klossarna av gummiträ. Gummiträ är ett miljövänligt material eftersom gummiträden “arbetar” under 20 år för att avge gummi. När de inte gör det längre huggs de ner och återplanteras. De gamla träden används sedan för att tilverka fina produkter som leksaker för barn.

Ekologiska kramdjur

  • Posted by on juli 25, 2010 at 10:18 f m

Pappanalle, ekologiskt kramdjur

Bland Ekokuls leksaker trängs en mängd ekologiska kramdjur. De funkar både som babyleksaker och kompis för de lite större barnen. Ett exempel är pappanallen med bebis på bilden. En mjuk och säker vän tillverkad av ekologisk bomull och stoppad med ren ull.

Ekologiska kritor för småbarn

  • Posted by on juli 25, 2010 at 10:11 f m

KOnformade barnkritor, ekologiska

Bland Ekokuls leksaker hittar du kreativa material: kritor, färg och pyssel. Särskilt omtyckta är våra konformade barnkritor. Tillverkade av långsiktigt hållbara material som bivax och vegetabiliska oljor.

Kritorna har en smart utformning som gör det lättare för små barn att hålla det i sina små händer. Kritorna har mycket bra färgavgivning och färgen är lätt att tvätta bort från både kropp och kläder.  Du hittar dom bland övriga leksaker i Ekokuls webbutik.

Happy Mais, Ekologiska leksaker, Green grill, Ekoleksaker, Gröna leksaker, Träleksaker , Leksaker, Fina ekoleksaker, Träleksaker.nu, Babyleksaker, Leksaker online